Image and video hosting by TinyPic

vrijdag 9 mei 2014

DIY: Blog Notes boekje

Hallo allemaal, vandaag een DIY waarin ik laat zien hoe je dit notitieboekje voor je blog zelf kunt maken. Klik verder voor de uitleg.


Niet alle benodigdheden staan op de foto (sorry hiervoor), maar ik kwam er tijdens het maken pas achter dat ik nog meer spullen nodig had.
Benodigdheden:
- Witte A4'tjes (ik heb er 8 gebruikt)
- Gekleurd A4'tje naar keuze (voor de binnenkant)
- Zwart vel papier (voor de snorren)
- Rood of roze vel papier (voor de hartjes)
- Wit stuk karton (voor de kaft)
- Plaksteentjes (te koop bij de action)
- Naald en witte draad
- Pritstift
- Snijapparaat of stanleymes
- Liniaal
- Potlood

De benodigdheden die je voor deze DIY nodig hebt zijn vrij simpel en heb je waarschijnlijk wel in huis. Het aantal witte A4'tjes dat je gebruikt bepaalt hoeveel bladzijdes je notitieboekje krijgt. Als je 8 A4'tjes gebruikt, krijg je 32 bladzijdes. Het aantal gebruikte A4'tjes keer 4 is dus het aantal bladzijden dat je krijgt.

Hieronder volgt de uitleg van deze DIY.
1. Snij alle witte A4'tjes en het gleurde A4'tje doormidden, zodat je blaadjes van A5 formaat krijgt.
2. Leg alle blaadjes op een stapel en leg een helft van het gekleurde vel onderop. De andere helft heb je niet           nodig. Vouw het bovenste blaadje doormidden, zodat je een vouwlijn ziet. Op de vouwlijn zet je met potlood       een stip op de plaatsen waar de draad doorheen moet. Je kunt dit bijvoorbeeld om de 2 cm doen.
3. Het is handig om eerst door de blaadjes heen te prikken op de plekken van de stippen. Hierdoor gaat de             draad er makkelijker doorheen. Leg eerst een knoopje in de draad en haal hem daarna langs de achterkant         (dus de kant van het gekleurde vel) door het papier heen. Ga nu ook door de andere gaatjes en maak het           overige stukje draad aan de achterkant (gekleurde vel) vast met een plakbandje.
4. Vouw het boekje wat je gemaakt hebt dubbel en zorg hierbij dat de gekleurde kant naar buiten zit. Snij               daarna een klein randje (in de lengte) van het boekje af zodat er geen bladzijdes uitsteken.
5. Snij uit het karton een rechthoek van 21,5 × 16,5 cm.
6. Vouw het karton doormidden. Leg het boekje in het midden van het karton en plak de achterkant van het             gekleurde vel vast tegen het karton, zodat je een boekje krijgt.
7. Typ in Word 'Blog Notes' (of een andere tekst) print het uit en plak het op je boekje. Hier vind je het plaatje         wat ik heb gebruikt. Plak daarna steentjes rondom de tekst.
8. Knip snorren uit zwart papier en hartjes uit rood (of roze) papier en plak deze om en om op je boekje. Je kunt alleen de voorkant doen, maar het is ook leuk om de achterkant ook te beplakken. Als je de voor en achterkant doet heb je 23 snorren en 24 hartjes nodig.


Ik hoop dat de DIY een beetje duidelijk is en dat jullie hem leuk vinden. Het enige nadeel bij mijn boekje is dat hij een beetje openstaat (dat zie je niet op de foto omdat ik er daar plakband tussen heb gedaan), maar ach zo erg is dat nou ook weer niet.

XOXO Michelle




2 opmerkingen:

Kristel zei

Wat leuk gedaan zeg!
x

Unknown zei

Wat een onwijs cute boekje heb je er van gemaakt <3 Leuk om te zien dat je zo creatief bent!

Liefs,

Svenja
www.lovinglifeiseasy.nl